Az Ynev Világának és az RPGenerations menekülttábora és fórumos szerepjáték oldal archívum, bármely rendszer számára. Codex, WOD, Magus, Shadowrun, stb...
 
HomeGy.I.K.KeresésRegisztrációBelépés
Új Hozzászólások
» Nadír Könnyei - Archívum
by Dierol 2015-08-07, 20:46

» Törött Dob (Általános Beszélgetés)
by Admin 2015-05-13, 17:50

» Fórumkodás és kalandmentés
by Admin 2015-05-13, 17:49

» Dún Medve Fogadó
by Dierol 2015-04-26, 17:27

» Nadír Könynei
by Dierol 2015-04-25, 19:13

» Észrevételek
by Navaratna 2015-04-24, 20:36

» Nadír Könnyei 2015 OverLoad
by Filio Mortale 2015-03-14, 21:13

» GY.I.K.
by Admin 2015-02-18, 19:35

» Ember Könyve
by Filio Mortale 2015-02-15, 09:31


Share | 
 

 Nadír Könynei

Go down 
SzerzőÜzenet
Dierol
Tapasztalt Kalandozó
avatar

Reagszám : 336

Karakterlap
Név: Calhen Tario

TémanyitásTárgy: Nadír Könynei   2015-04-25, 18:52

Mesélő: Dierol
Helyszín: Ardúnia, Portella kikötője fele
Időpont: nyárelő
Esemény: Hajnal
Résztvevő: VaninaFélfülű, amikor Vanina nyakkitörést emleget, vigyorogva válaszol
-Úgy látom, a szólásmondások úgy repülnek el melletted, hogy észre sem veszed Razz 
Vanina közlésére, hogy a hajón éjszakázik, Félfülű megvonja a vállát
-Sajnálatos, de a kötelesség, az kötelesség -zárja le a kérdést.
Az Oltalmazóban Félfülű az előadás alatt végig csendben marad, úgy hallgatja az előadást, akárcsak a többi vendég. Az előadás után azért csak megtalálja újra a hangját, s még néhány miracleai katonatörténetet oszt meg veled. Amikor Vanina távozni készül, Félfülű nyújtózkodik egyet
-Hát, örülök a találkozásnak. Ha nem gond, nem kísérlek el a hajóhoz – az út egyszerű, és veszélytelen – pláne neked. Itt nem szokás nőkre támadni – mivel a törvény sokkal szigorúbban torolja meg, mint máshol. Akárcsak a házasságszédelgés bármely formáját. Ha majd újra a miracleai Menhirben, a zászlóvárosban jársz, a Horpadt Sisakban megtalálsz. Pár tíznap múlva hazaköltözök. Jó utat! - indul meg a szobája fele.
Az út visszafele tényleg egyszerű – s már látni a sose alvó kikötő fáklyáit, amikor futó léptek zaja közeledik Vanina felé. Az erősen sötétbe hajló, félhomályos utcában megpillantja a felé futó karcsú női alak sziluettjét. Mögötte lemaradva két árnyék szalad utána. A nő végül beéri Vaninát, s egy meglepett kérdéssel nyit felé:
-Vanina? Te vagy az? Very Happy -kérdezi Hajnal, Vanina mögé húzódva, levegőért kapkodva.
-Hála az Isteneknek!


"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"


A hozzászólást Dierol összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-04-25, 18:56-kor.
Vissza az elejére Go down
Dierol
Tapasztalt Kalandozó
avatar

Reagszám : 336

Karakterlap
Név: Calhen Tario

TémanyitásTárgy: Re: Nadír Könynei   2015-04-25, 18:55

Mesélő: Dierol
Helyszín: Ardúnia, Portella mólóinál
Időpont: Nyárelő
Esemény: A találkozás
Résztvevők: Kael


A kerítő a válasz hallatán csak egy lesajnáló pillantást vet válaszul Kaelra, aztán tovább is sétál - miközben kissé megborzongva vet egy pillantást a ragyogó égboltra felhő után kémlelve.Kael megigazítja auráját, hogy felszerelésének minden részét óvja, s figyeli ahogy az erők síkján a fonal ingadozva mutatja, hogy merre jár a mentis. Nincs nehéz dolga – elég egyértelmű, hogy az az alak, aki egyedül hagyta el a Kufár fedélzetét, lehet az, akit keres. A fiatal férfi lesétál a mólóra, majd onnan a térre érve szinte toronyiránt indul meg Kael fele. Az erők síkján meleg, jóindulatú aurája könnyen megtalálható tömegben is. 
Sötétszürke posztóruháját széles méregzöld selyemöv fogja át, és elől a hajtókáján ezüst fonallal óvó sárkányszárny motívum van hímezve - a Morte Silmoris Iatala jelképe, karján mahagóni vörös bőr alkarvédőt visel, és egy pár Pároskard pihen az oldalán.


"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"
Vissza az elejére Go down
Dierol
Tapasztalt Kalandozó
avatar

Reagszám : 336

Karakterlap
Név: Calhen Tario

TémanyitásTárgy: Re: Nadír Könynei   2015-04-25, 18:59

Mesélő: Dierol
Helyszín: Ardúnia, Portella kikötőjében
Időpont: Nyárelő
Esemény: A találkozás
Résztvevők: Lan Ro-RyenA fonalat nem nehéz követni – mindig egy irányba feszül – mint valami trónmutató. Így a partra jutás módozata szinte mindegy. A gyorsabb megoldást választva a pallón át a mólóra, majd onnan a raktárak, kocsmák, és egyéb épületektől a kövekkel kirakott partig húzódó széles térre érve Lan már tudja – a fonal vége igen közel lehet, ha már csak öt lépés oldalra is képes változtatni az irányán.
A téren a szokásos tengerparti kép kavarog – matrózok, halászok, éhes kutyák, gyerekek, vízparti madarak, kosaras nők és mozgóárusok járják kaotikus táncukat – s mindeme mozgásban alig látni nyugvó pontot, de a fonal mintha az egyik ilyen pont fele kalauzolná. Végül az erők síkján is sikerül megpillantani a „forrást” - egy fiatal férfi ácsorog a tér vízparti oldalában, hideg és sötét aurája óvón öleli körbe málháját is, mely egy jókora fa hátidoboz. Hosszú botjára támaszkodva figyeli Lan közeledését. Ruházata egyszerű, papi öltözet, egy pár acél merevítésű bőr alkarvédővel kiegészítve. Ruháján egy signum acélja villan - könnycsepp alakú mezőben mérleg és shin-quor. Lassan pár holdhónapja nem látott már ilyet Lan – legutóbb talán Sÿtisben, Mortar felkentjein.


"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"
Vissza az elejére Go down
Dierol
Tapasztalt Kalandozó
avatar

Reagszám : 336

Karakterlap
Név: Calhen Tario

TémanyitásTárgy: Re: Nadír Könynei   2015-04-25, 19:13

Haldirien

Mesélő Dierol
Résztvevő: Elassor Thunderlaugh
Helyszín: Ardúnia, Portella kikötője
Időpont: Nyárelő
Esemény: medalion


A felszolgálás nagyon szép volt, a bor is jó... lehet mégse fogok távozni Aztán amikor elkezdődik a jelenet, miszerint az emberek kirontanak a szobából, egyből meggondolom magam. De ülve maradok. Még nem kaptam meg a húsomat.
Amint bevonszolják a gyereket, rossz előérzetem támad, majd százszorosan megátkozom magam, de próbálok kisütni valamit... Közbe a gyerek bevádol.
Nincsen időm.
Vagy ő, vagy én.
Felállok, majd elővesszem a medaliont, odanyújtom neki. Szemem árulkodik róla, hogy nem én
tettem (legalábbis ilyesmin nézek)
- Kérem, nemesuram, hadd mondhassam el a történteket, ugyanis attól tartok, ennek a gyermeknek a meséje több ponton is hibás, és az egész egy nagy véletlen. Ugyanis. Itt ebben a teremben, többen is látták főképp az a csinos lány ott - mutatok a felszolgálólányra-, hogy alig egy kis ideje tértem ide be, és azóta is csak ültem, a kikötőben egy hajó vár, amin épp az imént érkeztem ide. A fogadóból, ahogy ültem, ez a gyerek kiszaladt - volna - de elesett. Amint feltápászkodott kirohant. De ott volt valami érme a földön. Emberi ösztön, tudja, ilyenkor mindig
megnézi mi is esett le. Magam alá húztam, de ezt remélem senki se tudja bizonyítani, hiszen próbáltam feltűnés nélkül csinálni.
Meg szerettem volna nézni mi is az. Nekem érmének tűnt, de nem voltam benne biztos. Amikor magam alá húztam a lábammal, botor módon, kérem bocsásson meg érte. Felemeltem. Akkor láttam hogy nem is érem, hanem egy nyaklánc. Viszont akkor már önök lerobogtak a lépcsőn, és elterelte a figyelmem.

Másik, ha esetleg mégiscsak annak kisgyermeknek a meséjét hinné igaznak, kérem gondoljon bele, ha rabló volnék, nem ajánlanék egy lint a gyermeknek, hanem megfenyegetném a tőrömmel, amim nincs kardom az ugyan van, de az igencsak feltűnő lett volna mind itt, mind az
utcán, mind bárhol.
- mutatom neki az oldalam.
- Azt hiszem, az én történetemet sokkal többen tudják alátámasztani. Míg, a vádlómét attól tartok, még az Istenek sem tudják. Azt hiszem ez így rendben lesz


"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Nadír Könynei   

Vissza az elejére Go down
 
Nadír Könynei
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Fórum :: Játéktér :: Codex :: Nadír Könnyei-
Ugrás: